Lavender Cove Τοποθεσια​

Το Lavender Cove βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Αθήνας ή το κέντρο της πόλης. Έτσι, είτε παραλάβετε ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, είτε εάν κανονίσουμε τη μεταφορά σας στον Κόρφο, μπορείτε να είστε μαζί μας ξεκινώντας τις διακοπές σας μέσα σε μιάμιση ώρα από την άφιξή σας.

Κόρφος

Για τον επισκέπτη που επιθυμεί να συνδυάσει την ξεκούραση των διακοπών με τις εκδρομές και την εξερεύνηση, η θέση του Κόρφου είναι ιδανική. Σε απόσταση 45–90 λεπτών, δεκάδες είναι οι τοποθεσίες που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή από τους πιο κοντινούς ενδιαφέροντες προορισμούς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι και οι μοναδικοί, καθώς η Πελοπόννησος με την Επίδαυρο, το Ναύπλιο, τη Μάνη, την Καλαμάτα, την Αρχαία Ολυμπία και τις τόσες ακόμη ομορφιές, προσφέρει ευκαιρίες για πληθώρα μονοήμερων εκδρομών.

Νησιά του Αργοσαρωνικού

Τα πολυάριθμα ελληνικά νησιά που σκεπάζουν τις θάλασσες γύρω από την Ελλάδα έχουν μεγάλη και ποικίλη απήχηση. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς ένα ταξίδι σε ένα από αυτά. Υπάρχουν πολλά νησιά εύκολα προσβάσιμα από τον Κόρφο που θα σας προσφέρουν μια μοναδική ημερήσια εκδρομή. Μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε την Ύδρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

Νεμέα

Περιοχή που κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, έγινε γνωστή από το μύθο του Ηρακλή. Σήμερα, το όνομά της είναι συνώνυμο της εκλεκτής οινοπαραγωγής της και της ποικιλίας του αγιωργήτικου. Αξίζει να επισκεφθείτε:

Do not miss visiting:
– Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας
– τους Αμπελώνες με το διάσημο αγιωργήτικο.
Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της περιοχής λειτουργούν καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 08:30 έως τις 15:00.

Απόσταση: 1 ώρα  (78.2km)

Ναύπλιο

Η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, διάσημη για τα νεοκλασικά αρχοντικά της.

Σημεία ενδιαφέροντος:
– Παλιά Πόλη
– Πλατεία Συντάγματος
– Ναός Αγίου Σπυρίδωνα
– Παλαμήδι
– Ακροναυπλία
– Μπούρτζι
– Μουσείο Κομπολογιού

Απόσταση:  1 ώρα &  15′  (63 km) 

Μυκήνες

Με τα μεγαλόπρεπα αρχαιολογικά ευρήματα και τους βασιλικούς τάφους ομηρικών βασιλέων, οι Μυκήνες είναι παγκόσμια διάσημες για:

– Τον αρχαιολογικό χώρο
– Το Μουσείο
– Το φυσικό τοπίο

Απόσταση:  1 ώρα & 40′  (58 km)

Λουτράκι

Παρότι γνωστό για το καζίνο του, το Λουτράκι είναι μια λουτρόπολη με εξαιρετικά σύγχρονες υποδομές και φυσικές ομορφιές όπως:

– Η λίμνη της Βουλιαγμένης
– Το ακρωτήριο Ηραίο, με ένα από τους παλαιότερους φάρους της Ελλάδας.

Απόσταση:  50′  (45 km)

Κόρινθος

Η πρωτεύουσα της περιοχής είναι διάσημη για τη Διώρυγά της που ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Ένα έργο που αν και ο πρώτος που συνέλαβε την αναγκαιότητά του ήταν ο τύραννος της αρχαίας Κορίνθου Περίανδρος ολοκληρώθηκε τελικά το 1893. Αξίζει μια στάση στα Ίσθμια με την βυθιζόμενη γέφυρα και μια επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο.

Απόσταση:  44′  (40 km)

Ερμιόνη - Πόρο Χέλι

Η δίκαια επονομάζομενη και «Ελληνική Ριβιέρα» είναι μια περιοχή με εντυπωσιακές επαύλεις και τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Από εδώ αναχωρούν και τα καραβάκια για νησιά του Αργοσαρωνικού.

Απόσταση:  45′  (40 km)

Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα, απέχοντας μόλις 110 χλμ από τον Κόρφο, δεν θα μπορούσε να λείπει από τους must προορισμούς. Με μια σειρά από σημεία ενδιαφέροντος που δεν εξαντλούνται με μια επίσκεψη, η Αθήνα είναι πάνω από όλα η πόλη που φιλοξενεί τον Παρθενώνα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, το Ηρώδειο και την μοναδικής ομορφιάς περιοχή της Πλάκας.

Απόσταση:  1 ώρα & 27′  (110 km)

Επίδαυρος

Γνωστή για το Αρχαίο Θέατρο που φιλοξενεί ακόμα και σήμερα παραστάσεις έργων κυρίως αρχαίων ελλήνων δραματουργών, αποτελεί κέντρο παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με κορυφαίο γεγονός το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών. Εκτός από το Αρχαίο Θέατρο, σπουδαία σημεία ενδιαφέροντος είναι:

– Το Ασκληπιείο
– Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Απόσταση:  50′  (48 km)